Als u belangstelling zou hebben voor het laten bouwen van een miniatuur gaan wij als volgt te werk.

Het offertebezoek

Als eerste stap willen wij graag een afspraak met u maken om het betreffende pand te komen bekijken. Tijdens deze bezichtiging wordt de buitenzijde van het pand grondig bekeken. Ook overleggen wij dan met u over de meest geschikte schaal waarop uw miniatuur zal worden gebouwd. Deze ligt grofweg tussen 1:50 en 1:100, maar we bouwen het liefst in de buurt van schaal 1:80. De praktijk wijst uit dat men modellen op deze schaal als mooi ervaart.Na ons bezoek ontvangt u een offerte. De bezichtiging en onze offerte zijn gratis en uiteraard vrijblijvend. Voor offertebezoeken in het buitenland vragen we een tegemoetkoming in de reiskosten.

De prijsindicatie

Mocht u eerst een globale indruk van de kosten willen hebben dan is het mogelijk een prijsindicatie aan de hand van foto's te geven. U stuurt ons dan per post of per email foto's van het te bouwen object waarop alle zijden van het pand te zien zijn. Naarmate de foto's meer details bevatten zal de prijsindicatie de uiteindelijke offerte dichter kunnen benaderen.

De opname

Na acceptatie van onze offerte volgt dan een detailopname van het pand. Om uw pand in de juiste schaalverhoudingen te kunnen bouwen zijn exacte maten onontbeerlijk. Bestaande bouwtekeningen zijn zeer welkom. Omdat de miniatuur eerst volledig op de computer wordt getekend zullen we tijdens de opname veel maten nemen van het pand. Het pand wordt ook vastgelegd in een fotoserie, zodat we in het atelier alle details terug kunnen zien. Met behulp van kleurenstalen worden de juiste kleuren van bijvoorbeeld het stuc- en verfwerk vastgelegd.

FaceBookIcon48