Herenhuis, Nr 66, Maart/April 2012, “Perfectie tot in de details”

“Waar je van houdt, dat zou je wel in een doosje willen doen: zo kun je het altijd bij je houden. Miniatuurbouwer Gerard Klein Hofmeijer biedt huizenbezitters de gelegenheid om hun eigen huis onder de arm mee te nemen...”

- Download dit artikel als PDF

Ons Den Haag, Nr 1, jaar 2010, “Een huis in miniatuur”

“Het is inderdaad tijdrovend werk maar dat geduld betaalt zich dubbel en dwars uit in het uiteindelijke resultaat. Dat zie je ook in mijn onlangs voltooide miniatuur van het typisch Haagse pand in het Belgisch Park”

- Download dit artikel als PDF

NederBelgischMagazine, Juni 2009, "Small is beautiful"

“Zeg niet zomaar modelbouw tegen wat Gerard Klein Hofmeijer doet. Met een onwaarschijnlijke precisie en een haast onmenselijk engelengeduld bouwt hij al verscheidene jaren huizen...".

- Download dit artikel als PDF

Stadsleven, Nr.4 September/Oktober 2008

“Gerard Klein Hofmeijer is – met zijn mini-replica’s van complete panden en gevels - een uniek ambachtsman. Zijn met liefde en geduld gebouwde miniaturen zijn veel gedetailleerder dan modellen en maquettes..."

- Download dit artikel als PDF

Zin, Nummer 8, Augustus 2008 "Emotie zit vaak in de details"

“Als het in het echt scheef is, is het in mijn miniatuur nét zo scheef”

- Download dit artikel als PDF

Monumentaal, Nummer 5, 2007, “Wie het kleine niet eert……”

"Wie miniatuurbouwer Gerard Klein Hofmeijer en zijn partner Pien Spijkers vraagt om een kleine replica van zijn of haar monumentale pand te maken moet weliswaar wat geduld oefenen, maar dan kómt er ook iets op tafel, zó creatief, zó verfijnd, en zó nauwkeurig, dat het bijna science fiction lijkt..."

- Download dit artikel als PDF

item1
item3
item4
item5
item6
item7

Arts en Auto Nr 10, Oktober 2012, “Je eigen huis in miniatuur”

Gerard Klein Hofmeijer is miniatuurbouwer. En dat is iets heel anders dan model-bouwer,maquettebouwer of poppenhuizenmaker. “Ik bouw met mijn miniaturen een pand na tot in de kleinste details. Juist die details maken het zo bijzonder".

- Download dit artikel als PDF

item10
FaceBookIcon48